Jen tak ke kafíčku
Potřebné ingredience
Mramorový korpus dle Dáši /Onasi/,rybízová marmeláda, poleva z hořké čokolády, zdobení z bílkové polevy na perníčky, mléčný marcipán.
Postup přípravy
Koupila jsem si novou formu, moc jsem ji chtěla vyzkoušet a jelikož se chystám na návštěvu ke staršímu páru upekla jsem tento dortík.
V poslední době nemám příležitost něco upéct a mám celkem velký "pečící absťák".
Jelikož si nejsem jistá zda vůbec "můžou sladké" upekla jsem tuto variantu kdy jsem korpus 2x prořízla a promazala i pomazala jen rybízovou marmeládou a povrch potřela polevou z hořké čokolády /čokoláda a ztužený tuk/.
Čokoládovou polevu jsem udělala dost řídkou ale nakonec jakž takž držela.
Bílkovou polevu jsem vyšlehala ze 180g 4x prosátého moučkového cukru, lžíce citr.šťávy a jednoho bílku.
Věděla jsem že zdobení perníčků není legrace a potvrdilo se, ruka se mi klepala, asi byla poleva dost řídká?
Linii srdíček jsem roztírala štětcem namočeným ve vodě.
Pak jsem maskovala kytičkami co se dalo..., musela jsem do dortíku sahat a olupovat některé části z bílku a je to také vidět...
Boky dortíku jsem neměla vůbec zdobit, byl by hezčí.
V poslední době nemám příležitost něco upéct a mám celkem velký "pečící absťák".
Jelikož si nejsem jistá zda vůbec "můžou sladké" upekla jsem tuto variantu kdy jsem korpus 2x prořízla a promazala i pomazala jen rybízovou marmeládou a povrch potřela polevou z hořké čokolády /čokoláda a ztužený tuk/.
Čokoládovou polevu jsem udělala dost řídkou ale nakonec jakž takž držela.
Bílkovou polevu jsem vyšlehala ze 180g 4x prosátého moučkového cukru, lžíce citr.šťávy a jednoho bílku.
Věděla jsem že zdobení perníčků není legrace a potvrdilo se, ruka se mi klepala, asi byla poleva dost řídká?
Linii srdíček jsem roztírala štětcem namočeným ve vodě.
Pak jsem maskovala kytičkami co se dalo..., musela jsem do dortíku sahat a olupovat některé části z bílku a je to také vidět...
Boky dortíku jsem neměla vůbec zdobit, byl by hezčí.
pohled z boku..,opravovala jsem co se dalo,bílek na bocích ztékaly, musela jsem lepit srdíčka z marcipánu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
pavla08
(upraveno)
2. 8. 2010, 22:29
blanuse
(upraveno)
3. 8. 2010, 22:36
@pavla08
díky
darinka30
(upraveno)
2. 8. 2010, 18:15
super
blanuse
(upraveno)
2. 8. 2010, 20:46
@darinka30
a ještě jednou moc díky
chalupnicka
(upraveno)
2. 8. 2010, 18:02
pěkně nazdobený
blanuse
(upraveno)
2. 8. 2010, 20:44
@chalupnicka
díky moc
jajka5
(upraveno)
2. 8. 2010, 14:40
pěkný nápad - perníkové zdobení na dort
blanuse
(upraveno)
2. 8. 2010, 20:42
@jajka5
díky,díky
lukatra
(upraveno)
2. 8. 2010, 14:23
nádhera Vůbec nejde poznat ,že se Vám klepala ruka je perfektní
blanuse
(upraveno)
2. 8. 2010, 20:41
@lukatra
Moc děkuji